Beachwear that makes you smile : )
articles | Wat is een Annie Son surf poncho?

Wat is een Annie Son surf poncho?

De term surf poncho klinkt de surfers maar wat bekend in de oren. Maar daar buiten? Heeft men geen idee waar wij het over hebben. Wat is nou een surfponcho en waar komt die term vandaan?

Surfers

Laten we beginnen met het begin. Surfers zijn zeer 'dedicated people' als het gaat om surfen. Dedicated om een golf te pakken, maar het begint eigenlijk al bij het omkleden. Want als je een echte surfer bent, dan sta je er door weer en wind. Zeker in Nederland, waar de echt goede golven vrij schaars zijn.

Omkleden

De golven staan er en je bent er bijna klaar voor. Want er moet nog even omgekleed worden voor je het water in kan. Dat gebeurd dan ook vaak buiten op de parkeerplaats, gezien de behoefte van de surfer om met de auto/camper de golven achter na te reizen. Daar sta je dan, soms op een druk bezochte tropische plek in het buitenland. Soms met -1 graden op de Scheveningse parkeerplaats. En ik kan je vertellen dat die temperatuur niet erg aangenaam is om poedelnaakt op de parkeerplaats te staan. Ook niet met 30 graden overigens. En precies om die reden is de surf poncho geboren.

De surf poncho

Letterlijk een badstoffen handdoek die je aan kunt trekken en waarin je kan omkleden. Ideaal. Lekker warm en comfortabel. Maar is die poncho nog steeds zo comfortabel als je deze keer op keer gebruikt en niet de tijd krijgt om te drogen? Badstof is heerlijk als het droog is. Maar als het klam, koud en vies is? Dan wordt het zwaar en gaat het stinken. Niet zo aangenaam dus.

En daar kwam de Micro Fiber Poncho om de hoek kijken. Licht, compact, snel droog... Maar comfortabel? En over het design was ik persoonlijk ook niet zo te spreken.

De geboorte van de Annie Son hamam poncho

Het vinden van een snel- en goed drogende, compacte én comfortabele surf poncho met een aansprekend design was dus best een uitdaging. Gelukkig is mijn moeder erg handig achter de naaimachine en kwam zij met het idee om zelf een hamam poncho alsverjaardagcadeau te maken. Het was veel werk, maar het resultaat mocht er zijn. Het opvallende design van de poncho knalde van het strand af en de vraag naar de poncho bleek groot. Anne zag haar kans en schakelde hulp van haar creatieve buurvrouw Alison in om samen de eerste poncho te realiseren. Over een naam hoefden zij niet lang na te denken. Na wat grappen en variaties op een mix van Anne en Alison, ontstond Annie Son. De zon werd al gauw het beeldmerk. Nog geen week later was de eerste Annie Son poncho een feit: Handgemaakt in de altijd zonnige Boegstraat op Scheveningen

Duurzaam

Met liefde en aandacht handgemaakt op Scheveningen.

Functioneel

Licht, snel drogend, goed absorberend en compact.

Biologisch

100% katoen en / of gerecycled hamam stof.

Comfortabel

Heerlijk soepel. Knus met voldoende bewegingsvrijheid.

Uitstraling

Unieke ontwerpen die een lach op je gezicht toveren.

{{ number }}

{{ $localize('billing.title') }}

{{ $localize('address_form.name') }}
{{ $localize('address_form.email' )}} {{ customer.email }}
Telefoon nummer
{{ $localize('billing.use_different_shipping_address') }}
Ik ga akkoord met de voorwaarden zoals beschreven op  annieson.com/terms.
Ik ga akkoord met de voorwaarden zoals beschreven op  annieson.com/shipping.