Beachwear that makes you smile : )
articles | Hoe duurzaam is Annie Son?

Hoe duurzaam is Annie Son?

Al onze hamam producten zijn handgemaakt op Scheveningen, in de Boegstraat. Onze truien en shirts zijn duurzaam ingekocht en lokaal gezeefdrukt op Scheveningen. Wij kiezen bewust voor het BCI, GOTS, gerecycled polyester/katoen en pre-consumer waste.

Better Cotton Initiative (BCI)

Het Better Cotton Initiative (BCI) is een samenwerkingsverband tussen ontwikkelingsorganisaties (zoals Solidaridad), milieuorganisaties (zoals het WWF) en het bedrijfsleven (zoals H&M, Adidas en Ikea). Het richt zich op het verduurzamen van de katoenteelt. Het BCI eist minimaal gebruik van bestrijdingsmiddelen, efficiënt watergebruik (maar geen verbod op teelt in waterschaarse regio’s), aandacht voor bodemgezondheid en bescherming van natuurlijke leefomgeving. Daarnaast eisen zij geen kinder- en dwangarbeid, werknemers hebben het recht om in een vakbond te verenigen, acceptabele werktijden, minimumloon (maar geen leefbaar loon) en gezonde en veilige werkomstandigheden.

Dit is een belangrijke ontwikkeling die wij als duurzaam kledingmerk graag ondersteunen.

Global Organic Textile Standard (GOTS)

Onze truien en shirts worden voor 100% gemaakt van biologisch katoen volgens de Global Organic Textile Standard (GOTS). GOTS is een internationaal keurmerk dat eisen stelt aan zowel de productie van de vezels als de verder verwerking ervan tot kledingstukken. Tenminste 70 procent (te herkennen aan de tekst Made with organic) of minstens 95 procent (te herkennen aan de tekst Organic) van het kledingstuk moet uit biologisch geproduceerde materialen bestaan.

Al het afvalwater uit natte processen (bleken, verven etc.) moet gezuiverd worden. Alle gebruikte chemische middelen (bijvoorbeeld kleurstoffen) moeten aan basisregels voor giftigheid en biologische afbreekbaarheid voldoen. Gevaarlijke stoffen (bijvoorbeeld giftige zware metalen, formaldehyde en bepaalde oplosmiddelen) mogen niet gebruikt worden. Ook moet worden gelet op efficiënt gebruik van water en energie.

Daarnaast geldt dat verpakkingsmateriaal geen PVC mag bevatten, papier en karton gerecycled moet zijn of gemaakt moet zijn van materiaal met FSC/PEFC-keurmerk.

Dierlijke vezels moeten overwegend biologisch geteeld worden. Bij de productie van zijde zijn geen aanvullende eisen voor het welzijn van de zijderupsen.

Er mag geen sprake zijn van discriminatie, dwang- en kinderarbeid. Er moet sprake zijn van gezonde en veilige werkomstandigheden, acceptabele werktijden en vakbondsvrijheid. Er zijn geen eisen over bijdrages aan de lokale gemeenschap, vaste handelsrelaties of scholing voor werknemers.

Gerecycled en Zero Waste

Een groot deel van onze producten is gemaakt van katoen van pre-consumer waste. Onder andere van ons eigen reststoffen. We proberen regelmatig restpartijen over te nemen, welke bovendien meestal het BCI keurmerk hebben. Het kan voorkomen dat een klein deel van ons producten gemaakt is gerecycled polyester. Het gebruiken van gerecycled- en reststoffen is vaak beter voor het milieu en ook nog eens goedkoper.

bron: keurmerkenwijzer.nl
{{ number }}

{{ $localize('billing.title') }}

{{ $localize('address_form.name') }}
{{ $localize('address_form.email' )}} {{ customer.email }}
Telefoon nummer
{{ $localize('billing.use_different_shipping_address') }}
Ik ga akkoord met de voorwaarden zoals beschreven op  annieson.com/terms.
Ik ga akkoord met de voorwaarden zoals beschreven op  annieson.com/shipping.